Flag Counter

joi, 27 octombrie 2016

Miracolul calculatorului

Cu suportul APL și programului Novateca în bibliotecă a avut loc instruiri în domeniul IT.Utilizatorii pot deja să-și dezvolte competențele în domeniul IT.


Acest succes se datorește participării la traning oferit cu multă pasiune  și cu mult profisionalism de bibliotecara din satul Volintiri. Majoritatea utilizatorilor vîrstei a doua din satul Volintiri se confruntă periodic cu dificultăți specifice: lipsa calculatorului, cunoașterea TI, imposibilitatea de-a tapa un document, accesul limitat la  nutăți și la alte tipuri de informații. Din aceste motive utilizatorii simt deficultăți și complicații în aplicarea IT. Luînd în considerație situația descrisă anterior Biblioteca publică a reușit să-i motiveze pe utilizatori  să privească optimist situația creată și să organizeze instruiri. Opt utilizatori din diverse domenii a culturii au preluat cu intuziasm inițiativa și sub conducerea bibliotecarei Romanov Natalia  au analizat  cum biblioteca  poate fi de ajutor în viața cotidiană. Pas cu pas au învățat componentele calculatorului, apoi cum să caute  pe internet informația necesară și să utilizeze programul Word pentru a utiliza în activitatea lor de lucru. Pentru a fi instruirea interesantă bibliotecara le-a demonstrat cum poți utiliza saitul Youtube și găsi melodii îndrăgite pe gustul fiecăruia.
Leșan Ion fost profesor de muzică și cincizeci de ani de activitate a menționat că de la început era contra calculatorului pînă a descoperi miracolele lui cum ar fi" că pot să vorbesc cu copii". Fiind de profesie muzician privesc concerte de muzică clasică, populară tot ce  îmi doresc pe internet găsesc. Actualmente utilizatorii știu să navigheze pe internet și să aceseze informația necesară devenind mai competenți, fericiți și încrezuți în forțele proprii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu